• Nasza szkoła

    Już od ponad stu lat istnienia szkoły pedagogom i uczniom towarzyszy myśl Owidiusza: „Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo” („Kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem”). Jedynie ciężka praca jest receptą na sukces.

  • Wyjątkowe wycieczki

    Zwiedzamy nie tylko najbliższy nam Beskid Niski, ale również bywamy w Bieszczadach, Pieninach i Tatrach. Podziwiamy architekturę Krakowa, Wrocławia, Warszawy… Kształtujemy swe gusta estetyczne, słuchając koncertów w filharmonii, oglądając spektakle w teatrze i projekcje filmowe w kinie.

  • Chór Kantata

    Od 2005 roku działa chór Kantata, który swoimi występami uświetnia uroczystości szkolne i środowiskowe, wzbudzając podziw i aplauz widowni. Przynosi niewątpliwie chlubę naszej szkole.

  • Odkrywamy talenty

    W każdym uczniu, już od najmłodszych lat, odkrywamy i pielęgnujemy uzdolnienia artystyczne, matematyczne, sportowe i inne. Świadectwem naszej pracy są liczne sukcesy w konkursach, olimpiadach, festiwalach i zawodach sportowych.

  • Sukcesy sportowe

    Jesteśmy w czołówce najbardziej usportowionych szkół województwa podkarpackiego. Osiągamy znaczące sukcesy w różnych dyscyplinach: piłce ręcznej, koszykówce, biegach przełajowych…

  • Wysoki poziom nauczania

    Rzetelna i systematyczna praca pedagogów gwarantuje harmonijny i wszechstronny rozwój uczniów oraz otwiera im drzwi do najlepszych szkół ponadpodstawowych w regionie.

Wycieczka klasy 3b do piekarni

W dniu 1 czerwca 2016 roku uczniowie klasy 3b wraz z wychowawczynią Panią Agnieszką Szul wybrali się na wycieczkę do Piekarni Lidii Fiejdasz w Iwoniczu. Trzecioklasiści wzięli udział w zajęciach edukacyjnych pod hasłem „Od ziarenka do bochenka”. Uczniowie zwiedzając Młyn oraz Piekarnię utrwalili wiedzę na temat rodzajów zbóż oraz poznali cały proces produkcji chleba – od małego ziarenka, które jest wysiewane przez rolnika, poprzez mielenie ziarna na mąkę przez młynarza, a skończywszy na pracy piekarza polegającej na przygotowaniu zakwasu, wyrobieniu ciasta chlebowego, formowaniu bochenka i wypiekaniu pieczywa. Ponadto zaobserwowali, jak proces ten wygląda dzięki zastosowaniu nowych rozwiązań technologicznych. Na zakończenie trzecioklasiści otrzymali od Państwa Lidii i Andrzeja Fiejdaszów pyszne, pachnące drożdżówki, a z okazji Dnia Dziecka nie zabrakło również wspaniałych, śmietankowych lodów. Dziękujemy!